Mehmet Sündüs İçli İlkokulu E- Güvenlik Politikamız

Mehmet Sündüs İçli İlkokulu E- Güvenlik Politikamız

Mehmet Sündüs İçli İlkokulu olarak okul E- Güvenlik Politikamızı oluşturduk.

03.12.2020 543

                             

            MEHMET SÜNDÜS İÇLİ İLKOKULU GÜVENLİK POLİTİKASI

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 2018/10 nolu "Okullarda Güvenlik Önlemleri Alınması" konulu genelge doğrultusunda Mehmet Sündüs İçli İlkokulu olarak; güvenlik politikası dosyası hazırlandı. Dosya hazırlanma süreci tüm paydaşlarımızın (öğretmenler, öğrenciler, destek personel, yerel yönetim üyeleri, aktif katılımıyla oluşturuldu. Böylece, tüm paydaşların politikanın belirli kısımları üzerinde mülkiyet sahibi olması sağlanarak, politikada belirlenen kurallara uyma olasılıklarının arttırılması hedeflenir. Okulda can güvenliği, internet güvenliği, kişisel güvenlik temaları baz alınarak okul politikası belirlendi. Okul güvenlik politikası, 2019/2023 stratejik planın gereği olarak iki aşamada değerlendirilip gerekili tüm e-güvenlik tedbirleri alınır.

 

- Okul bahçesi ve sınıflarda uygulanacak tedbirler

 

- İnternet güvenliği (E- güvenlik)

 

 

 

 

MEHMET SÜNDÜS İÇLİ İLKOKULU E-GÜVENLİK POLİTİKASI

 

 

 

-    Öğrenci servis araçlarının okul bahçeleri dışında, güvenli ve uygun yerlerde öğrenci indirme ve bindirme yapmaları sağlanır ve öğrenci iniş ve binişleri nöbetçi öğretmen tarafından yoklama alınarak yapılır.

-    Okulumuzda görev yapan tüm personelin (servis şoförü, işkur elemanı) her türlü güvenlik soruşturması yapılır.

-    Okul bahçesinin güvenliğini sağlayabilmek için okulumuzda ihata duvarımız mevcuttur, hafta içi okul bahçesinde nöbetçi öğretmenler ile idare gerekli tedbirleri almaktadır. Okul giriş ve çıkışları tek kapıdan yapılır.

-    Okul bahçesine öğrenci güvenliği açısından, araç giriş çıkışları yasaklanır.

-     Okulumuzda şiddet, akran zorbalığı, saldırganlık gibi risk faktörlerinin en aza indirilmesi için gerekli tedbirler alınır. Okul güvenlik yaklaşımı kapsamında koruyucu ve önleyici çalışmalar yürütülür, konuyla ilgili kurum ve kuruluşlarla sürekli işbirliği sağlanır.

 

 

 

 

MEHMET SÜNDÜS İÇLİ İLKOKULU E-GÜVENLİK POLİTİKASI

 

Günlük yaşamımızın bir parçası olarak dijital teknolojilerle yaşıyoruz. Çocuklarımızın dijital teknolojiler aracılığıyla mevcut fırsatları en iyi şekilde nasıl kullanacaklarını bilmelerini sağlamak için, güvenli internet kullanımını iyi bilmeleri ve anlamaları gerekiyor. Teknolojinin; evde, okulda, dışarıda, arkadaşlarıyla ya da yalnızken mümkün olan en güvenli ortamda yapılmasını sağlamak için, okulların açık ve özlü bir Okul Politikasına sahip olmaları gerekir.

 

Bu kapsamda okulumuzda aşağıdaki e-güvenlik tedbirleri alınmaktadır:


-  Okul müdürü ve okul personeli internetin güvenli kullanımı konusunda gerekli hassasiyeti gösterir.

 

 

 

-  Okul lideri ve personeli internet güvenliği için gerekli eğitimleri alır.

 

 

 

- Okul personeli ve paydaşlar dijital gelişmelere ve yeni eğilimlere açıktır.

 

 

 

- Okul personeli düzenli aralıklarla öğrencilere, ebeveynlere ve paydaşlara eğitimler

 

verir.

 

 - Okul personelleri tarafından öğrencilere çevrimiçi teknolojilerin sağlıklı kullanımı konusunda farkındalıklarını teşvik edici çalışmalar yapılır.

 

 

 

- Okuldaki internet sağlayıcısı (MEB) her türlü zararlı içeriklere ulaşımı engellemiştir. Bu sitelere erişim MEB internet filtreleme ağına takılır.

 

 

 

 -  Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü 07.03.2017 tarihli 2975829 sayılı 2017-12 Sayılı Okullarda Sosyal Medyanın Kullanılması konulu yazı gereği, öğrencilerin, ebeveynlerin, personelin fotoğraflarının çekilmesi ve yayınlanması güvenlik nedeniyle yasaklanmıştır.

 

 

 

- Tarayıcıların gizlilik ve güvenlik ayarları yapılarak, virüs programı kullanılarak siber zorbalığın önüne geçilmesi sağlanır.

 

 

 

- Mobil cihazların/cep telefonlarının eğitim amacı dışında kullanılmaması için gerekli önlemler alınır.

 

 

 

- Okul personeli çevrimiçi ortamda kullandığı dil ve üslubuna dikkat eder.

 

         

 - İnternet güvenliği açısından personelin kullandığı şifreler düzenli aralıklarla değiştirilir.

 

 

  - Okul güvenlik koordinatörü olarak okul müdürü gerekli önlemleri alır.

 

 

 

  - Okul internet güvenliği politikamız kapsamında alınan tedbirlerin ihlal edilmesi durumunda her türlü hukuki işlem yapılır.